Dil seçimi

reinventing motion

MENÜ

Otomotiv sektörü: Geleceğin Otomobil İç Tasarımı

Modern binek araçlar kullanıcılara, bugüne kadar erişilmemiş özgürlükler sunan bir sürüş konforu sunuyor. Sayısız asistan sistemi, şimdiden kısmen otonom sürüşe izin veriyor. Elektrifikasyon sürüş gürültüsünü azaltırken, teknik fonksiyonlardan tasarruf sağlıyor. Bu şekilde örneğin gereksiz hale gelen iletim tünelinin yeni uygulamalar için kullanılması mümkün oluyor. Bu şekilde araç, bir mobil iletişim ve sohbet platformuna ya da mobil bir ofise doğru gelişiyor.

Suabiyalı otomotiv tedarikçisi Schock Metall, uzun yıllardır mobilya sektörü için ray sistemleri üretiyor. Bu deneyim hazinesi, artık giderek daha fazla sayıda otomobil üreticisi ve onların birinci aşama tedarikçileri tarafından araçların çekici iç tasarım bileşenleriyle donatılmasında kullanılıyor. Çünkü artık günümüzde sürüş konforu, tek başına belirleyici bir satış argümanı değil. Bunun yerine kullanıcılar, iPad'lerini nereye koyabileceklerini ve nerede şarj edebileceklerini, yolculuk sırasında birbirleriyle nasıl iletişim kurabileceklerini, nasıl oyun oynayabileceklerini veya çalışabileceklerini ve gözlük, cüzdan, ilaçlar, yiyecekler gibi günlük eşyalarını görünür bir şekilde nereye kaldırabileceklerini soruyorlar. Bugüne kadarki saklama alanlarının bazıları, örneğin tavan hattının altındakiler, otonom sürüş sensörlerine yer açmak için kaldırıldı. Ve bu nedenle sürücüye ve yolculara uygun konforu sunabilmek için acilen alternatif yerler üretmek gerekti.

Orta konsol, merkezi bir platform olarak kendini bu konuda kanıtladı. Orta konsol, artık sadece kol yaslamaya yaramıyor, aksine saklama alanlarından, USB bağlantılarına ve yiyecek ve ilaçlar için soğutucu bölmelerine varıncaya kadar birçok ek işlev sunuyor. Burada, kılavuz teknolojisinden istenilenler, klasik mobilya yapımındakinden çok da fazla. Zira burada söz konusu aracın içindekilerin sürekli olarak yakın çevresinde bulunan ve bu nedenle sessiz ve mümkün olduğunca göze çarpmayan ama güvenlikli ve güvenilir çalışması gereken hareketli sistemler. Schock Metall, geniş ray modelleri serisiyle; fonksiyon güvenliği, yük kapasitesi ve yer gereksinimine ilişkin tüm gereklilikleri karşılamak için ideal bir takıma sahip. Interzum ödülüne layık görülen "AIR MOTION" hafif hareket kılavuz sisteminin, özellikle kullanışlı olduğu kanıtlandı. Çünkü bu raylar, sadece kolay ve sessiz çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda özel ürün özellikleri sayesinde elektriklileştirilmiş sistemlerde veya harici güçle çalışan bileşenlerde önemli faydalar da sunuyor. Bu şekilde, örneğin yumuşak çalışan kılavuzlarda, yüksekliği ayarlanabilir bir katlanır masanın pnömatik yayı, son derece küçük boyutlarda üretilebiliyor ve bu şekilde kullanıcı masayı her zaman zahmetsiz olarak, az bir güç kullanarak açıp kapatabilir. Ergonominin ve nihayetinde yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, EMAS sertifikalı tedarikçinin çevre politikasını da yansıtan önemli bir şirket hedefidir.

Schock Metall, "mühendislik ortağı" olarak her projede aynı zamanda çalışma zorluğunun ve parça çeşitliliğinin azaltılması için de uğraşıyor. Pazarlama Müdürü Daniel Hoefer, "Özel Schock rulolu kalıplama tekniğimiz ile müşterilerimize genellikle beklenmeyen ek faydalar da sunabiliyoruz" diyor ve ekliyor: "Çünkü şirkette kullanılan rulolu kalıplama sistemleri, son derece düşük toleranslarla ve entegre pançlama ve bükme prosesleriyle çalışıyor. Bu şekilde ray profilleri, daha şekillendirme aşamasında, son montajda mevcut montaj alanından ideal bir şekilde yararlanarak ağırlık ve ayrı montaj parçalarından tasarruf sağlayan uygun bağlantı arayüzleriyle donatılıyor. Schock Metall, aynı sistemlerle, aynı zamanda otomobil endüstrisine yapısal parçalar ve ZSB gibi eksiksiz modüller olarak, rulo kalıplamayla üretilen özel profiller geliştiriyor.

1 belge + 3 fotoğraf (ZIP dosyası)